Gastlessen

Het lesmateriaal van TerInfo is zo gemaakt dat iedere docent er zelfstandig mee aan de slag kan. Toch kan het zijn dat je liever hebt dat medewerkers van TerInfo een gastles komen geven. 

We bieden workshops aan over de volgende onderwerpen: de geschiedenis van terrorisme, de psyche van terroristen en meningen, media & memes. Er zijn workshops voor primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs. De precieze inhoud, duur en vorm stemmen we graag af in overleg met de school. Het liefst geven we een gastles in klassen waar we ook onderzoek mogen doen.

Momenteel bieden we geen gastlessen aan. Als we in de toekomst op zoek zijn naar klassen waar we een gastles mogen geven in combinatie met ons wetenschappelijk onderzoek, of omdat wij lesmateriaal willen uittesten, lees je dat hier en in onze nieuwsbrief.

Tijdens de les ‘Journalisten aan het werk’, waarin leerlingen verslag deden van een fictieve aanslag, leerden de leerlingen dat ze niet zomaar met uitspraken mee moeten gaan, maar eerst zelf moeten nadenken. Een van de belangrijkste lessen die leerlingen mee kunnen krijgen!

Monique Neppelenbroek, docent levensbeschouwing 

Training of workshop?

Wil jij graag meer informatie over het omgaan met het bespreken van controversiële onderwerpen in de klas en/of oefenen met ons lesmateriaal? Op aanvraag bieden wij trainingen of workshops aan voor docententeams. Neem vrijblijvend contact met ons op met jouw vraag of voor meer informatie.

Stichting School & Veiligheid

Vóórdat je aan de slag kunt met (gast)lessen over controversiële onderwerpen als terrorisme of politiek geweld, is het belangrijk om te zorgen voor een veilig school- en klasklimaat. Onze partner Stichting School & Veiligheid ondersteunt scholen bij het bevorderen hiervan, met informatie, advies, trainingen, conferenties en het Adviespunt. Op schoolenveiligheid.nl vind je meer informatie, een uitgebreide kennisbank, ondersteuning bij diverse thema’s en verschillende producten voor po, vo en mbo.